De bespanservice van Racketsbespannen.nl bespant tennisrackets in Haarlem en omstreken. De bespanservice streeft naar een combinatie van het leveren van kwaliteit bespanningen en een snelle en tevens op de tennisser afgestemde service. Er wordt gewerkt met kwaliteit en vooraf geteste tennissnaren die afgestemd zullen worden op de speelstijl van de tennisser. Ben je een beginnend, gevorderd of intensief wedstrijdspeler? Speel je voornamelijk met veel snelheid of spin, of heb je een zeer aanvallende of juist verdedigende speelstijl? Dit zijn vragen die gesteld zullen worden om de optimale tennissnaar in jouw racket te zetten.

Wanneer racket laten bespannen?

Bij de bespanservice van Racketsbespannen.nl kun je terecht wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning van jouw tennisracket. Wellicht wanneer de snaren zijn gesprongen of wanneer simpelweg de spanning uit het tennisracket verloren is gegaan. Wanneer de spanning niet meer optimaal is, zal dit gauw opgemerkt worden doordat de bal met minder kracht al snel harder van het tennisracket springt. In deze situatie komt de spanning van de snaren niet meer overeen met het spangewicht waarop het tennisracket is bespannen.

Een ongeschreven regel, maar een goede richtlijn voor wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning is om een racket per seizoen evenvaak te bespannen als per week gespeeld wordt.

Een stelregel hierbij is: 1x per week spelen, 1x per seizoen een nieuwe bespanning, 2x per week spelen, 2x per seizoen een nieuwe bespanning.

Uiteindelijk is het per speler verschillend en zal je zelf gauw genoeg doorhebben wanneer je toe bent aan een nieuwe bespanning.

Bespanservice Haarlem en omstreken

Deze bespanservice is actief in Haarlem en omstreken en helpt jou aan een nieuwe bespanning. De bespanservice bespant niet alleen tennisrackets, maar kan ook worden benaderd voor het verzwaren van jouw racket, het vergroten van jouw gripmaat of het simpelweg vervangen van overgrips en basisgrips.

Nieuwe grip:

Jouw grip heeft geen grip meer? Laat dan jouw overgrip of basisgrip vervangen door een nieuwe. Dit zorgt niet alleen voor meer grip tijdens het tennissen, maar bovendien voorkomt het ook blessures. Een oude en versleten grip zorgt namelijk voor een stuk minder demping. Wees daarom alert wanneer jouw grip begint te slijten en laat deze vroegtijdig vervangen.

Grotere gripmaat:

Toe aan een grotere gripmaat? Deze bespanservice kan zorgen voor een grotere gripmaat door de huidige grip te verdikken met een overgrip. Ook is dit mogelijk door vanuit een dikkere basisgrip te werken en op deze manier een grotere gripmaat te creëren.

Verzwaren van tennisracket:

Ook het verzwaren van jouw tennisracket behoort tot mijn mogelijkheden. Dit wordt gedaan door loodstrips te plaatsen op bepaalde plekken van jouw tennisracket. Afhankelijk van de gewenste verzwaring van het racket, worden de loodjes geplaatst en op deze manier het rackets verzwaard. De redenen dat men tennisrackets laten verzwaren, kunnen onder andere zijn:

  • Het verschuiven van de balans in het racket
  • Het creëren van meer power in de slag
  • Het gewicht van het racket aan te passen op de speelstijl

Halen en brengen

Geen tijd om jouw tennisracket langs te brengen? De ophaalservice van deze bespanservice maakt het mogelijk om voor een meerprijs van 9,- jouw racket op te halen en af te leveren op het afgesproken adres. Deze praktische ophaalservice is mogelijk in Haarlem en omstreken en zorgt ervoor dat je gerust thuis kunt blijven.