Nu alweer een nieuwe bespanning nodig? Ben jij iemand die bovengemiddeld vaak bespanningen kapot slaat en driftig op zoek is naar een ietwat duurzamere snaar dan zul je hoogstwaarschijnlijk bij de polyester snaren uitkomen.

Polyester snaren

Wat zijn polyester snaren?

Een veelgebruikte snaar onder de wedstrijdtennissers en de snarenslijters is de polyester snaar, ofwel de monofilament snaar. De tennissnaar heeft deze benaming gekregen doordat deze snaar in tegenstelling tot de nylon, darm en multifilament snaren uit een enkele (mono) kern bestaat. Deze kern is volledig gemaakt van massief polyester en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Daarnaast is deze snaar niet alleen in een ronde variant verkrijgbaar, maar bestaan er ook varianten in de structuur van de polyester (multifilament) kern. Namelijk snaren in de vorm van een achthoek, zeshoek, driehoek of diverse ander soort varianten. Het voornaamste voordeel hiervan is dat er meer met spin gespeeld kan worden. Wedstrijdspelers met veel spin in de slag kunnen daarom beter kiezen voor een polyester snaar met structuur in plaats van een gladde polyester snaar.

Doordat polyester snaren op een ‘gespoten’ manier vervaardigd worden, duurt de productie van deze snaren kort. Hierdoor ligt de kostprijs over het algemeen lager en drukt het de prijs die je moet betalen voor deze snaren.

Kenmerken polyester snaren

De polyester snaar is gemaakt van een stevig materiaal wat zorgt voor een uitmuntende levensduur. Deze snaren zijn daarom uitermate geschikt voor wedstrijdspelers en spelers die snel en veel snaren verslijten. Door het massieve polyester zijn de snaren moeilijker te slijten dan nylon of darmsnaren. Het stugge karakter zorgt daarentegen wel voor minder power en gevoel in de slag en op den duur zullen de snaren sneller hun spankracht verliezen. De polyester snaar wordt daarom ook niet geadviseerd aan recreanten of clubspelers. Tevens is deze af te raden aan tennissers die gevoelig zijn voor blessures.

Conclusie

De polyester snaren zijn wegens het stugge materiaal minder geschikt voor recreanten en clubspelers die af en toe op de tennisbaan staan. Het stugge karakter zorgt namelijk voor minder power en gevoel en dit weegt niet op tegen die paar keer tennissen. De polyester snaren worden daarentegen wel geadviseerd voor de snarenslijtende wedstrijdtennissers. Deze duurzame tennissnaar heeft namelijk een uitmuntende levensduur en zal minder snel slijten dan welk ander soort snaar.

Favoriete polyester snaren:

Babolat Pro Hurricane 200M
Bestel nu!
Signum Pro Poly Plasma 200M
Bestel nu!
Big Banger Alu Power 220M
Bestel nu!