Ben jij een echte clubspeler of recreant en op zoek naar een gangbare tennissnaar? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk eindigen met een nylon bespanning. Een zeer toegankelijke type tennissnaar die wegens de prima prijs-comfort verhouding een zeer populaire snaar is geworden. Meer dan de helft van alle tennissers speelt met nylon snaren.

Nylon snaren | De beste tennissnaren bij Racketsbespannen

Wat zijn nylon tennissnaren?

Nylon snaren, ook wel Synthetic Gut snaren, bestaan uit een centrale nylon kern met hieromheen beschermende slijtvaste lagen. Nylon is de gangbare naam voor een groep synthetische polymeren, die weer tot de groep van polyamiden behoren. Na de introductie van darm tennissnaren, werd op 20 september 1938 de belangrijkste nylonsoort gepatenteerd door Wallace Carothers. Ondanks dat nylon vanaf dat moment geproduceerd kon worden, kwam de eerste bruikbare nylon tennissnaar pas in de jaren zestig op de markt. Nylon was de eerste alternatieve soort tennissnaar voor de elastische en duurzame darmsnaren van Pierre Babolat.

Kenmerken nylon snaren

Nylon tennissnaren hebben over het algemeen een langere levensduur vanwege de beschermende lagen die rondom de kern zitten. Niet elke snaar heeft evenveel van deze slijtvaste lagen. Voor nylon tennissnaren geldt: hoe meer lagen, hoe hoger de kwaliteit van de snaar. Dit komt doordat de lagen de spankracht van de nylon kern opvangen waardoor het tennisracket minder snel spanning zal verliezen en het optimale balgevoel gewaarborgd zal blijven. Deze ontwikkelingen (lagen) rondom de kern van de Nylon snaar verhogen de soepelheid. Er zit daarom veel verschil in verschillende soorten nylon snaren. Daarentegen zijn nylon tennissnaren weerbestendig en zullen de snaren minder slijten wanneer deze in aanraking komen met water. Ook doordat nylon snaren relatief goedkoop geproduceerd kunnen worden, is het een van de meest gebruikte tennissnaar.

Nadelen nylon tennissnaren

Ook de nylon tennissnaren hebben niet alleen maar voordelen. Deze Synthetic Gut snaren zijn namelijk stugger en minder elastisch dan de natuurlijke darmsnaren wat zorgt voor minder gevoel en minder kracht in de slag. Bovendien zijn nylon snaren harder van materiaal dan darmsnaren waardoor je meer last kan krijgen van trillingen.

Conclusie

De nylon tennissnaar, ofwel Synthetic Gut snaar, is een ideale combinatie van duurzaamheid, speelbaarheid, kracht en gevoel. De nylon snaren zijn soepeler dan de polyester snaren, maar stugger dan de natuurlijke darmsnaren. Dit leidt tot een prachtige allround tennissnaar die enerzijds langer meegaat en anderzijds een nog steeds een gevoelige snaar is met een goed comfort. De ideale tennissnaar geschikt voor elk type speler. Niet voor niets dat de nylon tennissnaar als echte allround snaar wordt gezien.

Favoriete nylon snaren:

Wilson Synthetic Gut Control 16L 200M
Bestel nu!
Prince Tournament Nylon 200M
Bestel nu!
Babolat SG Spiraltek 200M
Bestel nu!