Wilson tennisrackets zijn misschien wel de populairste rackets onder de tennissers. De bekendste fabrikant van tennisrackets biedt een zeer breed assortiment aan Wilson rackets voor elk type tennisser. Wie het mondiale toptennis in de gaten houdt ziet ook menig wereldtopper op de baan staan met een Wilson racket.

Wilson tennisrackets van hoge kwaliteit

Wilson maakt al vele jaren raken tennisrackets van hoogwaardige kwaliteit. Het is niet voor niets dat veel topspelers en speelsters met deze rackets spelen. Topmodellen van het Wilson racket zijn de Wilson Pro Staff en Wilson Juice. Over het algemeen genomen is het kiezen voor wilson tennisrackets een keuze voor kwaliteit en degelijkheid. Wanneer je kiest voor een tennis racket Wilson is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden.

Factoren voor het kiezen van een geschikt tennisracket

Kies je voor Wilson tennisrackets dan is het als eerste belangrijk om te kijken naar je speelstijl. Speel je recreatief of ben je een competitie of tourspeler. De tourspeler is gebaat bij een zwaarder racket voor meer controle terwijl de recreatieve speler gebaat is bij een lichter racket voor meer power bij slagen. Zo zijn er nog veel meer factoren die van belang zijn bij de keuze voor het kiezen van een tennis racket Wilson:

  • Gewicht
  • Balans
  • Bladgrootte
  • Gripmaat

Bespanning speelt belangrijke rol

Natuurlijk is het uitkiezen van de juiste Wilson rackets belangrijk, maar ook de bespanning bespeelt een belangrijke rol. Met een juiste bespanning raak je de ballen namelijk zoals jij ze wil raken. De ene speler speelt met veel meer power en heeft bijvoorbeeld behoefte aan een stugge snaar. Een ander speelt met veel meer topspin of heeft behoefte aan meer comfort en controle tijdens het spel en kiest voor soepelere snaren. Een combinatie van de juiste bespanning en racket geeft je als tennisspeler dan ook een optimaal gevoel.

Toptennissers met wilson rackets

Veel toptennissers op de professionele ATP en WTA tour spelen ook met Wilson tennisrackets. De bekendste tennisspeler die hier mee speelt is natuurlijk Roger Federer. De Zwitser is volgens velen de beste allertijden en won tijdens zijn carrière al 17 Grand Slams. Bij de vrouwen is dat Serena Williams, die tot nu toe maar liefst een recordaantal van 22 Grand Slams wist te winnen. Zij tennist bijvoorbeeld met een Wilson Blade 104 LS. Federer gebruikt de Wilson Pro Staff voor zijn wedstrijden. Wil je een toptennisser worden dan is het duidelijk dat je het beste kunt kiezen voor een tennisracket van Wilson.

Favoriete Wilson tennisrackets:

Tennisracket Wilson Blade
Wilson Blade 98
Wilson Tennisracket Pro Staff
Wilson Pro Staff 97
Wilson Tennisracket Six One
Wilson Six One 95