Ben je als tennisser op zoek naar mogelijkheden om je prestaties voor het komende seizoen alvast te verbeteren? In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden om uit te proberen! Het kan logischerwijs sterk per persoon verschillen, wat de invloed van bepaalde veranderingen in je trainingsstijl zullen zijn. In dit artikel zetten we drie manieren voor je op een rijtje, die een positieve invloed kunnen hebben op je trainingsprestaties. Welke van deze manieren heb jij in het verleden al eens uitgeprobeerd?

Tip 1: zorg voor het regelmatig bespannen van je racket

Allereerst is het belangrijk om het juiste materiaal te hebben, als je optimaal wilt kunnen presteren. Dit betekent niet dat je het duurste racket aan moet schaffen! Wel is het belangrijk om je rackets regelmatig te laten bespannen. Zo voorkom je dat ballen vreemde bewegingen maken als ze je racket verlaten, of dat je niet het gewenste effect aan een bal mee kunt geven. Het bespannen van een racket kan bij verschillende sportwinkels.

Tip 2: neem extra eiwitten in voor een goed herstel

Om je spieropbouw en het herstel van beschadigde spieren na trainingen te bevorderen, kan het slim zijn om extra eiwitten aan je voedingspatroon toe te voegen. Dit doe je bijvoorbeeld door eiwitshakes te nemen. Er zijn verschillende webwinkels die dit eiwitpoeder verkopen. Klik hier om een voorbeeld van zo’n webwinkel te bekijken. De poeders worden in verschillende soorten aangeboden, waardoor het verstandig is om enigszins te variëren.

Tip 3: zorg voor voldoende rust in je trainingsschema

Een overbelasting ligt op de loer, als je druk in de weer bent om beter te worden in het spelen van tenniswedstrijden. Het is om deze reden belangrijk om voldoende rust in te bouwen! Zeker in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd. Tijdens de rustperiodes heeft je lichaam de tijd om zich te herstellen en te versterken.