Even de tennisbaan op is natuurlijk heerlijk, maar er moet ook gedacht worden aan de materialen die nodig zijn. Niet alleen een racket is belangrijk, maar ook andere materialen zijn nodig om te kunnen genieten van een pot tennis. Wij zullen de meest belangrijke punten voor je toelichten zodat je weet welke punten aandacht verdienen.

Afhankelijk van de groep

Voordat er bepaalde artikelen die gerelateerd zijn aan tennis worden gekocht is het verstandig om te kijken met wie er wordt getennist. Is het een studentengroep die voor de vorm even een balletje gaat slaan? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om wat spullen te lenen van bekenden, zodat het geen onnodige kosten met zich meebrengt. Wanneer het op wedstrijdniveau is, is het verstandig om beter passende artikelen te kopen.

Opvallen

Ga je tennissen met een groep vrienden of deel je een grote groep op in kleinere samenstellingen? Dan is het verstandig om iedere groep andere kleding te geven of in ieder geval een ander shirt. Sportkleding laten bedrukken bij Jobo Promotions kan een uitkomst bieden. Met de verschillende teams een ander shirt dragen zorgt natuurlijk voor duidelijkheid en geeft aan dat jullie bij elkaar horen. Zorg voor het bedrukken dat er een aantal reserveshirts worden gedrukt zodat er voldoende zijn.

Type speler

Afhankelijk van het soort speler dat je bent zullen tennisschoenen en een racket gekocht kunnen worden. Wij raden je aan om even naar een lokale sportwinkel te gaan en je te laten adviseren. Het kan namelijk per persoon verschillen wat de juiste materialen. Bij schoenen wordt voornamelijk rekening gehouden met het niet beschadigen van de baan en het racket is afhankelijk van het soort slag dat je hebt. Speel je veel effect ballen en houdt je van korte slagen? Dan zal er een ander racket worden geadviseerd dan wanneer je vooral snelle ballen speelt en dit doet met langere slagen.