Tennissen kan niet zonder een tennisracket. Maar een goed paar tennisschoenen mag ook zeker niet ontbreken. Het is één van de belangrijkste onderdelen van het tennis. Goede tennisschoenen zorgen ervoor dat je soepel en vrijuit over de baan kunt bewegen. Er zijn diverse schoenen voor verschillende ondergronden. Denk maar eens aan indoor of gravel schoenen. Kies dan ook de juiste schoen voor de juiste ondergrond om tot een optimale prestatie te komen.

Een optimale performance

Om te zorgen voor een optimale performance moet alles perfect tot in detail geregeld zijn. Op de tennisbaan wil je goed voor de dag komen en goede tennisschoenen zijn daarin onmisbaar. Op het gebied van sportschoenen is er een ruim en breed aanbod. Kies bijvoorbeeld voor Babolat of Head tennisschoenen. Of loop je graag op dezelfde schoenen als een wereldtopper als Roger Federer. Dan neem je Nike tennisschoenen, die voor elke ondergrond geschikte schoenen heeft. Tennis je graag met een tennisracket van Wilson, dan maken Wilson tennisschoenen je outfit helemaal compleet.

Schoenen voor de juiste ondergrond

Tennis wordt gespeeld op verschillende ondergronden, waarbij ook verschillende tennisschoenen horen. Het tennis op gravel is bijvoorbeeld heel erg gebaseerd op het baseline-spel, gezien de banen trager zijn. Naast een goede grip op de baan is het ook belangrijk dat je kunt glijden met een gravel tennisschoen. Kies bijvoorbeeld voor Nike tennisschoenen met een clay zool. Voor hardcourt banen heb je weer heel andere type schoenen nodig. Op deze banen zijn spelers met een snelle en harde speelstijl vaak in het voordeel. Belangrijk is dat de schoen beschikt over een goede demping en veerkracht en zorgt voor stabiliteit tijdens het spelen. Indoor tennisschoenen zijn hier uitermate geschikt voor, waarbij je onder andere voor Babolat en Nike schoenen kunt kiezen.

Nike en Wilson tennisschoenen voor gras

Gras is een hele specifieke ondergrond waarop gespeeld wordt, wat weer om specifiek andere eigenschappen vraagt wat betreft de juiste tennisschoen. Gras zorgt vaak voor snel spel en is zeer geschikt voor spelers met een goede service en aanvallend tennisspel. Gras kan glad worden, waardoor grip belangrijk is. Ook moet de schoen een vlakke buitenzool bevatten zodat beschadiging van de schoen wordt voorkomen. Deze schoenen moeten flexibel zijn om beknelling van je voeten te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor de speciale gras Wilson schoenen of voor Nike tennisschoenen die voor het spelen op gras ontwikkeld zijn.

Streven naar perfectie

Voor elke ondergrond heb je dan ook de mogelijkheid om schoenen aan te schaffen. Of het nu gaat om indoor tennisschoenen of schoenen voor op gras of gravel. Op welke ondergrond je ook moet spelen, je hebt een ruime keuze uit merken en soorten schoenen. Wie het optimale uit zichzelf wil halen en streeft naar perfectie kiest voor schoenen die passen bij de ondergrond waarop gespeeld wordt.

Tennisschoenen heren
Tennisschoenen heren
Tennisschoenen heren
Tennisschoenen dames
Tennisschoenen kinderen
Tennisschoenen kids