Veel mensen denken dat supplementen enkel geschikt zijn voor bodybuilders en andere krachtsporters. Echter is het ook zeer goed te gebruiken wanneer er een duursport wordt gedaan, zoals tennis. De keuze voor bepaalde supplementen zal natuurlijk afhangen van de resultaten die het je moet bieden, maar het overwegen kan zeker geen kwaad. Wij hopen je voldoende te informeren en wensen je allereerst veel succes op de baan.

Een energieboost

Veel sporters vinden het lastig om de juiste en voldoende energie te hebben voordat zij gaan sporten. Dit is zeker het geval wanneer het om een korte maar zeer intensieve training gaat. Met het gebruik van pre-workout shakes kan dit verholpen worden.

Wij raden je aan om wat verschillende producten met elkaar te vergelijken door ‘samples’ aan te schaffen. Zo weet je precies wat het product je biedt en welke het meest bij je past.

Herstel van spieren na een training

Na een intensieve training zal de gemiddelde sporter last krijgen van zijn/haar spieren. Om het proces van het spierherstel te bevorderen kan je ervoor kiezen om het eiwit inname te verhogen. Dit kan je doen door het voedingspatroon aan te passen, maar ook eiwitshakes kunnen bijdragen aan het eiwitniveau. Ook hierbij is het weer aan te raden verschillende producten te vergelijken en voornamelijk de hoeveelheid eiwitten in een shake te gebruiken als maatstaaf. Dit kan per aanbieder en type product verschillen.

Gezondere leefstijl

Wij raden het gebruik van sport/voeding supplementen sowieso aan. Wanneer dit op een verstandige manier wordt ingekocht en gebruikt kan het een positieve bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl. Sportsupplementen van Muscle Concepts hebben bijvoorbeeld enkel natuurlijke ingrediënten en maken geen gebruik van toevoegingen. Deze toevoegingen, veelal smaaktoevoegers of houdbaarheid verlengers, zijn de ‘slechte’ ingrediënten van deze producten. Met de juiste keuze op productniveau kan het een positieve bijdrage voor dagelijks gebruik worden.