Als je een rondje maakt over een willekeurig tennispark zal je ontdekken dat er verschillende soorten tennissers zijn. Om te beginnen de mooi-weer-tennisser, deze ontwaakt zo rond maart/april en kijkt echt uit naar het nieuwe seizoen. Nieuwe tenniskleding is nodig en misschien toch ook nog maar even trainen ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie.

Dan heb je nog de (vaak wat oudere) speler die trouw het hele jaar door op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip een balletje overslaat. Als laatste de fanatieke tennisser, traint en speelt het hele jaar door en neemt ook het liefste deel aan alle beschikbare competities. Iedere tennisser heeft zo zijn eigen voorkeuren, dit geldt natuurlijk ook voor het soort tenniskleding dat gedragen wordt, zowel voor tenniskleding heren als voor tenniskleding dames!

Ademende stoffen voor comfortabele tenniskleding

Welk type speler je ook bent, het is erg belangrijk dat je comfortabele, ademende tenniskleding draagt. Niets zo storend als een broekje dat omhoog kruipt of een bandje dat steeds jeukt en irriteert. Trek daarom zeker even wat tijd uit voor het kiezen van je tenniskleding. Tegenwoordig is het online shoppen natuurlijk erg handig, er is bijvoorbeeld veel Nike tenniskleding of Wilson tenniskleding op verschillende websites te vinden. Deze merken maken over het algemeen gebruik van ademende stoffen en produceren tenniskleding die het transpiratievocht goed afvoert. Bij een goed zittend tennistenue kan je je optimaal op het spel concentreren. Je wordt niet afgeleid door afzakkende materialen, blijft op temperatuur door de ademende stoffen en kan mede hierdoor wellicht de wedstrijd van je leven spelen!

Tenniskleding dames, draagcomfort en eindeloos combineren

Voor het combineren van dames tenniskleding kan een jurkje een leuke en comfortabele keuze zijn. Je hoeft niet na te denken over of je rokje wel bij je shirtje past, je ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ook blijft deze tenniskleding goed op zijn plek zitten, geen zorgen over een hemdje dat omhoog kruipt of een ballenbroekje dat boven het rokje uitsteekt, ideaal! Wil je graag wat meer variëren, de keuze in jurkjes is vaak beperkt, ga dan voor een rokje als dames tenniskleding. Hierin is oneindig veel keuze in kleuren, lengtes en materialen. Nike tenniskleding bijvoorbeeld biedt elk jaar een nieuwe collectie waar je hebberig van wordt, momenteel maakt het rokje met bovenaan een dikke band in afstekende kleur zijn herintrede. Deze brengen je meteen terug naar de hippietijd maar zijn in een hip sausje gedipt en perfect geschikt voor de moderne vrouw op de baan.

Op zoek naar dames tenniskleding? Bekijk de nieuwste dames collecties en begin stralend aan een nieuw seizoen!

Tenniskleding heren, tijdloos en functioneel

Ook mannen dragen op de tennisbaan graag een mooie outfit, maar bovenal moet deze natuurlijk functioneel zijn. Wilson tenniskleding biedt een tijdloze collectie, met bijvoorbeeld effen modellen die goed met elkaar te combineren zijn. De poloshirts zijn vaak voorzien van een subtiel randje aan de mouwen dat zorgt voor die klassieke uitstraling. Val je als man op de baan liever wat meer op? Dat kan natuurlijk ook! Polo’s en tennisshirts zijn momenteel ook verkrijgbaar in knalkleuren zoals felroze of gifgroen. Tegenwoordig is kleurrijk zeker ook geaccepteerd op de tennisbaan, zodat iedereen tenniskleding kan scoren die bij hem of haar past.

Benieuwd naar de nieuwste tenniskleding voor heren? Bekijk de nieuwste mannen collecties en zorg voor weer een succesvol tennisseizoen!