Tennis is een sport waarbij je racket van essentieel belang is. Zonder racket kan je de sport niet beoefenen. Een tennisracket bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen waaronder het frame en de bespanning. Tennisrackets verschillen ook heel erg van elkaar, een Head tennisracket speelt heel anders dan een Wilson tennisracket. In dit artikel lees je meer over deze essentiële onderdelen van een tennisracket en waarin deze van elkaar kunnen verschillen.

Snaren in een tennisracket bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van je racket. Snaren worden gemaakt van verschillende materialen, de meest voorkomende soort snaar is de snaar van natuurlijke darmen. Deze snaren worden vooral voor tennisrackets van topspelers gebruikt. De snaren zijn van goede kwaliteit voor het spelen maar drogen snel uit en zijn dan dus ook snel aan vervanging toe. Daarnaast bestaan er veel snaren van polyester. Deze snaren worden vooral gebruikt voor tennisrackets van beginners omdat deze snaren extreem lang mee gaan.

Verder bestaat een tennisracket natuurlijk uit een frame. Dit frame kan veel verschillende maten en gewichten hebben. Zowel de afmetingen als het gewicht hebben impact op de manier van spelen. Een tennisracket mag natuurlijk niet te zwaar zijn, anders krijg je last van je arm tijdens het spelen. Aan de andere kant moet een tennisracket ook weer niet te licht zijn, het racket moet namelijk wel weerstand kunnen bieden. Het gewicht van de meeste tennisrackets ligt tussen de 260 en 275 gram. Dat is dus helemaal niet zwaar, maar wel voldoende om weerstand tegen de bal te kunnen bieden.

De lengte en breedte van het frame hebben ook impact om de manier van spelen. Hoe langer en breder je racket, hoe groter het oppervlakte is waarmee je slaat. Dit betekent dat je de bal harder kan slaan, maar wel met minder gevoel. Een kleiner oppervlakte zorgt ervoor dat je goed op de bal moet mikken om hem te raken, maar dat je de bal ook goed kan mikken.